Välj en sida
HELA DENNA SIDA ÄR ANNONS FRÅN - STÅNGÅSTADEN

City blir större och ännu mer attraktivt

Stångåstaden satsar vidare och förutom de 2 400 nya lägenheter som byggs i Linköping utökas också antalet attraktiva lokaler för offentlig och kommersiell verksamhet.

DSC_0089-Edit

Ulrika Frost

– I dagsläget har vi cirka 123.000 kvadratmeter fördelade på 475 lokaler i varierande storlek, nu utökar vi det med 50-55 stycken. Det är all nybyggnation som möjliggör vårt ökade utbud av affärslokaler, berättar Ulrika Frost Affärsområdeschef för lokaler.

Inom Ulrikas affärsområde arbetar man med allt från uthyrning till förvaltning. Vilket innebär att hitta nya hyresgäster, ta hand om de befintliga och se till att alla på ett bra sätt kan bedriva sin verksamhet i ändamålsenliga lokaler.

I Stångåstadens kommersiella lokaler ryms all möjlig verksamhet, där finns butiker, restauranger, hotell, gym, kontor och föreningslokaler. De har även stora ytor för offentlig verksamhet, såsom servicehus, vårdboende, förskolor med mera.

I kvarteret Eddan inne i city kommer det att erbjudas ett 15-tal nya lokaler och 230 nyproducerade lägenheter. Kvarteret innebär att citykärnan kommer att utökas från övre Nygatan mot Drottninggatan och Djurgårdsgatan. Förtätningen av city ändrar stadens utseende och kommer göra Linköping mer spännande.

– Vi vill värna om och behålla en levande stadskärna. Och kunna bidra till ett trevligt stadsliv under dygnets alla timmar. Med levande bottenvåningar och bostäder ovanpå skapas en helhet och några av de viktiga värden som gör en stad. Att Trädgårdsföreningen kommer närmare city är också härligt.

 

 

I Övre Vasastaden sker just nu nybyggnation av kvarteret Alnen, 145 stycken lägenheter ska byggas och det blir drygt 600 kvadratmeter ny lokalyta. I maj 2017 börjar inflyttningen och redan nu är det klart med hyresgäster i vissa lokaler.

– Vår förhoppning är att man ska få lite ”Söder-känsla” i kvarteret Alnen. Det ska andas vardagslugn, goda vänner och spontana upplevelser. Där ska finnas gator, trevliga innergårdar, torg, butiker, kontor, caféer och restauranger som tillsammans skapar en avslappnad atmosfär, säger Ulrika.

På den gamla Priso-tomten är kvarteret Norrskenet under uppbyggnad, där ska så småningom 300 lägenheter och 18 lokaler finnas till uthyrning. I affärslokalerna kommer det att finnas möjlighet att bedriva handel men också kontorsverksamhet.

– Linköping växer och vi som fastighetsbolag har ett ansvar att bygga attraktiva lägenheter för linköpingsborna och skapa bra förutsättningar för stadens näringsidkare, säger Ulrika.

Vill du veta mer om de lokaler som Stångåstaden har att erbjuda dig som näringsidkare? Se stangastaden.se eller ring 013-20 85 00.