Välj en sida
HELA DENNA SIDA ÄR ANNONS FRÅN - STÅNGÅSTADEN

Drömlägenhet och spännande bostäder i Vallastaden

Stångåstaden satsar på unika boenden i det nya bostadsområdet Vallastaden, attraktiva designradhus, lägenheter och studentlägenheter för bostadsgäster som prioriterar frihet och gemenskap.

Stångåstadens nya bostäder är fördelade på tre olika tomter eller som de kallas i Vallastaden tegar. Visionen att skapa ett dynamiskt område med tegar har inspirerats av medeltida byar och hur man förr delade upp marken i tegar och kvarter. Varje kvarter ska också innehålla ett ”felleshus”, en gemensamhetslokal och samlingspunkt för de som bor i området.

Stångåstaden kommer bland annat att bygga en drömlägenhet på 55 kvadratmeter. En vecka ska den passa ett par för att nästa vecka anpassas för en familj på fem personer. Varannan vecka ska de tre barnen kunna få var sitt rum, ett eget krypin. Nya familjekonstellationer ställer nya krav på bostäder.

– Känslan i lägenheten ska vara lite som när Kalle Anka, Musse Pigg och Janne Långben är på husvagnssemester. Boendet ska kunna anpassas och justeras på ett enkelt sätt efter olika funktioner och behov, säger Fredrik Törnqvist vd på Stångåstaden.

Designradhusen kommer innehålla sex rum och kök, stora bostäder med spännande lösningar både på in- och utsidan. Idag byggs det inte så många stora lägenheter och så stora som sex rum och kök är mycket ovanligt, men radhusen är speciella på flera sätt.

– Designmässigt och arkitektoniskt är varje radhus unikt till sitt utseende. Det ska bli mycket spännande att se de färdiga husen.

Stångåstaden bygger också två stycken femvåningshus, de två husen kommer tillsammans rymma 34 stycken lägenheter om 1-3 rum och kök. Ett av femvåningshusen kommer att bli ett så kallat plusenergihus som håller en mycket hög miljöprofil. Solpaneler och annan teknisk utrustning borgar för att huset under året kommer att ge mer energi än det förbrukar.

Femvåningshusen är ritade av två stycken arkitektfirmor, antalet byggherrar och arkitekter gör att Vallastaden kommer bli mycket speciellt och innehålla många olika uttryck. Det är inte bara husen som ska vara nytänkande och speciella, även utemiljön ska överraska. Där kommer att finnas extraordinära planteringar, stenläggningar och belysningar. Smedstadbäcken som rinner genom stadsdelen ska bland annat få arkitektritade brogångar.

Vid torget i Vallastaden kommer Stångåstaden att bygga 183 studentlägenheter och 31 vanliga lägenheter samt några lokaler.

– Några studentbostäder byggs enligt en nytt koncept där arkitektstudenter gjort ritningarna. Ritningarna kommer från en tävling som hölls för arkitektstudenter i Studentbostäders regi. Vinnarbidraget omsätts alltså nu i verkligheten, berättar Fredrik.

När husen är färdigbyggda kommer lägenheterna att hyras ut vartefter, några visningslägenheter kommer dock att finnas för det bo- och samhällsexpo som äger rum under 2017. Mässan kommer att stå öppen under sex veckor och alla är välkomna att besöka utställningen. För dem som valt att flytta till Vallastaden och mässområdet väntar en rolig och händelserik mässperiod, som förhoppningsvis kommer väcka stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt.

Är du intresserad av att bosätta dig i den nya stadsdelen Vallastaden och hyra genom Stångåstaden så är det deras ”vanliga” bostadskö som gäller. Studentlägenheterna fördelas genom Studentbostäder i Linköping, Stångåstadens dotterbolag.