Välj en sida
HELA DENNA SIDA ÄR ANNONS FRÅN - STÅNGÅSTADEN

Hon har äntligen hittat hem

Hon har äntligen hittat hem

Det är inte alla i Linköping som bor i ett Svanenmärkt hus. Stångåstadens nyss invigda projekt, Tinnerbäcken Södra, är stadens första hus med den unika märkningen. Susanna Berggren har nu bott i sin tvåa på 65 kvadrat i cirka två veckor och kan inte trivas bättre.

– Innan jag flyttade till Tinnerbäcken Södra så bodde jag i andra änden av S:t Larsgatan i ett hus byggt på 60-talet. Jag flyttade dit 2008 från Göteborg, men har aldrig riktigt känt mig hemma där. När hela Linköpings bussflotta åker förbi en gång i kvarten så skakade hela huset och även om jag tycker om gamla saker så lockade tanken på att ha något mer modernt boende, säger Susanna Berggren.

Intresseanmälningen var bara början

Susanna hade inte jättestora förhoppningar om att få sin drömlägenhet som hon hade kollat ut på nätet. Då hon endast hade 100 poäng hos Stångåstaden så var det med viss skepsis som hon ringde till säljarna för att ta reda på förutsättningarna för att landa kontraktet.

– Självklart kunde de inte garantera något men de tyckte absolut att jag skulle skicka in en intresseanmälan så att jag kunde ta del av uppdateringarna och eventuellt bli erbjuden en lägenhet framöver, berättar Susanna om processen som ledde fram till beslutet i mars 2013 då hon skrev på kontraktet till just den tvåa som hon från början önskat.

”De ordnar allt direkt”

Susanna hade aldrig bott hos Stångåstaden förut men är mycket imponerad av kontakten med företaget. Allt ifrån informationsmöten, möten i Smarta Hem-butiken där tillvalen och tapeterna skulle väljas, till inflyttningen där representanter från Stångåstaden mötte upp och överlämnade nycklarna och såg till att allt såg bra ut.

– Alltid när man flyttar är man lite osäker på hur det ska se ut och om allt ska funka. Men all kontakt med Stångåstaden har varit positiv. Någon barnsjukdom har smugit in i lägenheten, men då ringer man bara jouren och sen kommer de direkt och ordnar allt, berättar Susanna.

De små detaljerna räknas

Susanna är mycket nöjd med att äntligen ha hittat känslan av att känna sig som hemma. Att inte höra bussarna längre tack vare bättre isolering i all ära, men hon har en favoritdetalj i sitt nya hem.

– Badkaret! Det är något som jag valde till och jag älskar det, avslutar Susanna Berggren som äntligen har hittat hem.