Välj en sida
HELA DENNA SIDA ÄR ANNONS FRÅN - STÅNGÅSTADEN

Nybyggda hyresrätter under produktion

 

Bekvämt boende med tid för annatvalkommenHem_1_mars_2016_0-61
Längs med Industrigatan, från Östgötagatan upp till Bergsrondellen byggs ljusa lägenheter i en stadsdel med ett varierande uttryck. Här erbjuder Stångåstaden hyresrätter för den som söker ett bekvämt boende och vill ha tid över till goda vänner och nya upplevelser. I en första etapp byggs nu kvarteret Alnen med 145 lägenheter i sju trapphus. Nästan alla lägenheter har en härlig balkong eller uteplats och tillgång till bilplats i garage under huset.

– Eftersom vi tänker oss kvarteret som robust och romantiskt ville vi ha gedigna, igenkänningsbara och klassiska material, berättar Jesper Engström på AIX Arkitekter. Vi har valt att tolka det genom att ha olika tegelsorter i olika förband och kulörer för att ge huskropparna en sammanhållen, men ändå varierad gestalt. Huset har också ett karakteristiskt tak och en stensockel som gör att det landar i marken på ett tydligt sätt. I bottenvåningen bygger Stångåstaden drygt 600 kvadratmeter kommersiell yta för upp till åtta olika lokaler som ska vara inflyttningsklara hösten 2017. En annan detalj är att den gröna och välkomnande gården är öppen mot söder och väster – så att den bjuder in solen. Det gör också att man inifrån gården kan få olika utblickar mot staden därifrån. Mot solen och bort ifrån bullret.

Frisk luft på SlöjdgatanvalkommenHem_1_mars_2016_0-60
I kvarteret Alnen i Vasastaden finns också ett hus med en annan unik detalj: På Slöjdgatan 3 erbjuder Stångåstaden ett rökfritt hus med 20 lägenheter. Hyresgästerna får skriva på ett avtal att inte röka i lägenheten, på balkongen, uteplatsen, i trapphuset eller i de andra gemensamma utrymmena.