Välj en sida
HELA DENNA SIDA ÄR ANNONS FRÅN - STÅNGÅSTADEN

Nyrenovering – en självklarhet för Stångåstaden!

Stångåstaden är mycket mån om att deras hyresgäster ska trivas i sina bostäder och att deras renommé som fastighetsföretag är gott. För att det ska kunna uppfyllas, och att hyresgästerna ska vara nöjda och stolta över sitt boende, renoveras en stor del av bolagets fastigheter kontinuerligt.

Det är alltid full fart på renoveringar och ombyggnationer, något som aldrig tar slut då fastigheterna kräver underhåll och blir äldre för varje år.

På Stångåstadens avdelning Fastighetsförädling finns ett antal projektledare som ansvarar för allt från kompletta ombyggnationer till att göra nya attraktiva utemiljöer. Under 2015 utfördes hela 270 projekt!

Karl-Johan Styrenius, är nytillträdd fastighetsförädlingschef på Stångåstaden från och med 2016. Han har tidigare arbetat med nybyggnationer och varit fastighetschef på Studentbostäder.

– Vi planerar projekt lång tid framåt. Under 2016 ska vi göra underhåll för cirka 430 miljoner kronor, till exempel ska 500 badrum totalrenoveras och 350 lägenheter byggas om. Vi har en så kallad ”prioriterad underhållsplan”, så vi vet lång tid i förväg vilka fastigheter som ska renoveras, säger Karl-Johan.

En rad kriterier ska uppfyllas och bedömningar göras innan avdelningen bestämmer om en fastighet ska renoveras eller inte. Karl-Johan och hans medarbetare försöker hitta en balans mellan fastighetstekniska nödvändiga åtgärder och vad som behöver göras med tanke fastigheternas estetik och önskemål från våra kunder. Behöver ventilationen ses över? Ska grunden dräneras om eller taket renoveras? Ska trapphuset målas om?

– Under 2015 utökade vi det totala antalet lägenheter som Stångåstaden äger genom att bygga om vindar och källare till 30 nya lägenheter. Det blir ofta mycket attraktiva lägenheter i redan befintliga hus, berättar Karl-Johan.

När Stångåstaden utför sina lägenhetsrenoveringar försöker de i möjligaste mån renovera så att hyresgästen kan bo kvar i sin lägenhet. Renoveringen sker då i etapper. Behöver kök och badrum renoveras samtidigt så finns det ofta möjlighet att bo i en så kallad Minibostad under tiden. Till sin ”nya” lägenhet får hyresgästerna göra tillval i Stångåstadens nya bobutik bredvid Gränden mitt i stan. Det innebär att hyresgästerna har stor möjlighet att påverka sina lägenheters utseende och göra dem individuella.