Välj en sida
HELA DENNA SIDA ÄR ANNONS FRÅN - STÅNGÅSTADEN

Sociala hållbarhetsfrågor ligger Stångåstaden nära hjärtat”

En drivande aktör i en växande stad, så beskriver Amir Avdic sin arbetsgivare Stångastaden.

Efter ett halvårs traineetjänst har Amir Avdic precis påbörjat sin roll som fastighetsutvecklare på Stångåstaden.
Uppdraget handlar om att ta hand om renoveringsprojekt i det befintliga fastighetsbeståndet.

Du började som trainee, berätta!
– Traineetiden var en utmärkt språngbräda för en fortsatt karriär inom Stångåstaden.
Jag fick lära känna organisationen från insidan innan det var dags att arbeta i skarpt läge. Att jag redan har arbetat med vårt fastighetsbestånd, vet var våra fastigheter ligger, hur de ser ut och vilka personer jag ska ta kontakt med underlättar enormt i min nuvarande roll som fastighetstutvecklare.

Vad lockade dig till Stångåstaden?
– Här är det den person som är bäst lämpad för jobbet som får chansen, inte den som arbetat längst. För ett tag sedan tillsattes en tjänst som fastighetschef för vårt dotterbolag Studentbostäder, den rollen axlar nu en anställd som började på Stångåstaden som trainee för fem år sedan. Att det finns möjlighet att göra karriär i ett företag som erbjuder individer utveckling så snart efter examen lockade mig.

Vad gör dig stolt över din arbetsgivare?
– Att vi tillhör allmännyttan gör att det finns utrymme för satsningar på sociala frågor både internt och externt. Bland annat har vi ett samarbete med Erikshjälpen dit vi skänker exempelvis gamla badkar som blir över när vi
renoverar lägenheter. Genom sociala upphandlingar vill vi påverka våra leverantörer och samarbetsparters att erbjuda jobb och praktikplatser till personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Sociala hållbarhetsfrågor ligger Stångåstaden nära hjärtat.

Vad överraskade dig när du började här?
– På Stångåstaden finns det möjlighet att vara med i olika grupper där olika kompetenser arbetar tillsammans för att stärka ett visst område, exempelvis social hållbarhet eller mångfald. Själv är jag frivilligt involverad i frågor som rör energi, eftersom jag studerade energi på universitetet. Att få fortsätta utveckla mina kunskaper på det området vid sidan av min ordinarie roll känns extra kul!