Välj en sida
HELA DENNA SIDA ÄR ANNONS FRÅN - STÅNGÅSTADEN

Stångåstaden hjälpte Rune att förverkliga sin dröm

När Stångåstadens fastighet på Prästbolsgatan skulle genomgå ett stambyte fick hyresgästen Rune Pegler chansen att förverkliga en dröm. Radioamatören ville sätta upp en antenn på sjuvåningshusets tak. En dröm han inte trodde skulle vara möjlig att genomföra!

Innan stambytet hyrde Rune en lägenhet på femte våningen och under fastighetsrenoveringen bodde han i en ersättningslägenhet i en annan fastighet. Ett par månader innan det var dags för återflytt fick han ett erbjudande om en lägenhet på sjunde våningen. Ett erbjudande han självklart tackade ja till!

Flytten innebar att Rune Pegler kunde ta upp ett hål i taket i lägenhetens klädkammare, sedan vidare upp på vinden och därifrån ut på byggnadens tak. På taket har han låtit montera en cirka fyra meter hög antenn!Rune-Antenn

– Stångåstaden har varit väldigt tillmötesgående som hyresvärd. Självklart har jag stått för alla kostnader själv. Jag gjorde en skiss på min dator och visade upp för Stångåstadens ombyggnadskoordinator Marianne Karlsson och projektledare Lars Helmersson. De ordnade så jag fick kontakt med verkmästaren för bygget så att antenninstallationen skulle gå rätt till, säger Rune.

Att Rune brinner för sin hobby går inte att ta miste på. Han berättar att han sitter vid sin radioutrustning några timmar varje vecka, gärna på helger då det är extra aktivt på frekvenserna.

– När det var dags för installation anlitade jag Valla.com. Till takarbetet anlitade jag en plåtslagare som iordningsställde taket efter konstens alla regler, självklart besiktade Stångåstaden jobbet, berättar Rune vidare.

Men det var inte bara chansen att få bygga en antenn på taket som lockade, utsikten från sjunde våningen är hänförande. Från Runes balkong och fönster ser han till andra sidan Roxen ut mot Stjärnorp, över Garnisonsområdet och det nya bostadsområdet Hagaberg!

– Att som hyresgäst i ett stort kommunägt bostadsbolag som Stångåstaden bli hörd och få en chans att förverkliga en dröm är beundransvärt! avslutar Rune.