Välj en sida
HELA DENNA SIDA ÄR ANNONS FRÅN - STÅNGÅSTADEN

Trivsamt boende i Fördel 55+

Stångåstadens boendekoncept Fördel 55+ har blivit mycket populärt. Det erbjuder dig som har fyllt 55 och inte har hemmaboende barn ett rikt liv med tillgänglighet, trygghet och gemenskap. Husen erbjuder naturliga mötesplatser i form av gemensamhetslokaler, några har friskvårdsrum och bastu samt trevliga utemiljöer. Övernattningsmöjligheter finns också för släkt och vänner.

Lena Belkner

Lena Belkner

– I Linköping erbjuder vi åtta kvarter med Fördel 55+. För att du ska få maximal frihet och tid för sådant som är viktigt för dig ingår underhåll, reparationer och skötsel av gemensamma lokaler och ytor i hyran, berättar Lena Belkner som är en av två Senioransvariga på Stångåstaden.

På Skogslyckegatan 5A i Johannelund har Stångåstaden omvandlat en befintlig fastighet till ett boende enligt konceptet Fördel 55+. Totalt är det 36 lägenheter i byggnaden, de flesta är på tre rum och kök. I en av lägenheterna bor makarna Olle och Christina Berg med sin tax Valle.

– Vi flyttade till Kvarteret Skogslyckan för tre år sedan och stortrivs. Det här är ett jättebra koncept och passar oss utmärkt. En gång i månaden träffas vi och fikar och en gång i månaden ses vi för att laga och äta lunch tillsammans, vi brukar vara upp till 25 personer och har jättetrevligt, berättar Olle.

Stångåstaden Fördel 55+ Gemensamt TV-rum

 

Träffarna har bidragit till mer trivsel och trygghet hos de boende. I varje boende Fördel 55+ finns ett engagerat Boråd som fungerar som kontakt mellan Stångåstaden och de boende. I dagsläget är de tre personer i Borådet på Skogslyckegatan men de vill gärna utöka till fem.

– Det är inget betungande att vara med i Borådet, tvärtom är det mycket givande. I närtid planerar vi för adventsfika och årets julbord. Både jag och min fru tycker om att umgås och träffa andra människor, du väljer själv hur mycket och när du vill delta, fortsätter Olle.

Olle var tidigare egenföretagare i åkeribranschen och Christina har under sitt yrkesliv varit verksam inom vården. Tidigare bodde de i en av Stångåstadens ”vanliga” hyreslägenheter och de har alltid varit mycket nöjda med sin hyresvärd. När en lägenhet blev ledig i kvarteret Skogslyckan var det självklart för dem att flytta.

– Stångåstaden ordnar också olika aktiviteter för oss som bor i Fördel 55+, vi får inbjudningar till bowling, hockey, olika musikarrangemang och annat trevligt. De senioransvariga på Stångåstaden gör verkligen ett toppenjobb, säger Christina.

I de hus som har Fördel 55+ har lägenheterna smarta planlösningar och självklart finns det hiss. Byggnaderna ska också ha nära till samhällsservice och allmänna kommunikationer. I vissa av fastigheterna finns det garage direkt under huset.

Vill du veta mer om Fördel 55+, läs mer på www.stangastaden.se.

Stångåstaden Fördel 55+ Gemensamt kök